Hardcore gamer breekt wereldrecord Super Mario Bros extreem nipt (video)

De wereld van speedruns: gamers kennen dat wel.

Het komt erop neer de snelste tijd te halen in een game. Voor bijna ieder spel dat uit te spelen valt, is er wel een record te vinden. Dat wordt allemaal netjes bijgehouden door de razend populaire, internationale speedrun community.

Meer dan roem valt er niet mee te winnen, maar dat is meer dan voldoende voor fanatieke gamers. Zo ook voor Niftski , die zijn laatste recordpoging streamde op Twitch. Daarin is te zien dat gamen eigenlijk topsport is.

Een feilloze oog- handcoördinatie is namelijk nodig om te flikken wat hij bereikt heeft. Dat is opzienbarend, omdat Niftski daarmee vrijwel net zo snel is als een computergestuurde speedrun. Software speelt dan een game en is zo geprogrammeerd om elke stap op precies het juiste moment te zetten.

De site TASVideos stelde zo vast dat de snelst mogelijke tijd waarin Super Mario Bros is uit te spelen staat op 4:54 en 260 milliseconden. De gamer slaagt erin een nieuw record vast te stellen op maar liefst 4:54 en 948 milliseconden, en dat enkel met het gebruik van een toetsenbord.  

Hij neemt zo de fakkel over van YouTuber en Twitchstreamer kosmickid12 die er destijds 4 minuten, 55 seconden en 913 milliseconden over deed.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More