Hamas misbruikte buitenlands geld om ondergrondse tunnels te bouwen

Het Israëlische leger IDF voert al dagen gerichte aanvallen uit op de ondergrondse tunnels van Hamas in Gaza, de zogeheten metro.

Zo voerden 54 gevechtsvliegtuigen van het IDF 110 aanvallen uit op 15 kilometer tunnels. “Deze aanval was onderdeel van een brede operatie van de IDF om het ondergrondse systeem van terreurorganisaties in Gaza aanzienlijk te beschadigen”, verklaarde het IDF.

Via die tunnels slaagt Hamas erin om onder andere raketten uit Syrië en Iran in Gaza binnen te smokkelen en op burgers in Israël af te vuren.

Die tunnels zijn stevige constructies die veel geld gekost hebben. Sommige bronnen – zoals De Morgen – spreken van 1,25 miljard dollar, maar het echte bedrag ligt nog een pak hoger. Zeker is dat Hamas voor de financiering van de metro buitenlands hulpgeld misbruikt heeft. Geld dat voor de burgers van Gaza voorzien was, ging naar de bouw van die ondergrondse tunnels.

Als de oorlog binnenkort gedaan is, dan zal opnieuw buitenlands geld naar Gaza vloeien. En dan kunnen de tunnels hersteld worden. Met dat geld.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More