Halsey wil in de toekomst als ‘zij/hen’ worden aangesproken

Het is gender al wat de klok slaat.

Ieder land zijn genderverhaaltje. Wij Elbers, over de grote plas hebben ze zangeres – of moeten we zanger zeggen – Halsey (26) die voortaan beschreven wil worden als ‘zij/hen’ in plaats van ‘zij/haar’. Als promostunt kan dat tellen. In de reacties op de sociale media lijkt het als de messias weer van zich heeft laten horen. Ditmaal in de verschijning van een wezen, waarvan wij – bij het observeren van de poten en de oren – durven concluderen dat het een vrouw is.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door halsey (@iamhalsey)

Uiteraard missen wij het punt. In het Engels is het genderneutrale ‘they’ een makkelijke en ingeburgerde manier om het te hebben over iemand van wie je het geslacht niet kent, of iemand die niet beschreven wil worden als zijnde slechts één geslacht. Maar de jongedame is hoogzwanger!?

“Wauw, ik zie net dat je je voornaamwoorden hebt aangepast, net als ik”, schrijft iemand op Twitter. “Nu ben je een nog groter voorbeeld voor mij.” Of: “Ik ben blij dat je eerlijk bent over wie je bent, en dat je je comfortabel genoeg voelt om dat met de wereld te delen.”

Mooi zo.

Zo ze dan ook niet beter meteen haar Instagram-naam aanpassen? Zou ‘theyhalsey’ niet beter zijn dan de ‘iamhalsey’ van nu ?

Voor wie ze/hen nog niet kent, kennen. Dit is een nummer van haar. Over gender gesproken!

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More