Hackerscollectief Anonymous maakt jacht op Elon Musk (video)

“Je hebt je gelijke gevonden. We komen achter je aan”.

Het hackerscollectief Anonymous heeft met de nodige zin voor dramatiek een video gepost op YouTube waarin ze melden dat ze hebben gehad met de aanstellerij van Elon Musk. Die zou de koersen van cryptomunten manipuleren en dus bloed aan zijn handen hebben. Ze verwijten de rijkste man van de wereld zijn narcisme, zijn superioriteitsgevoelens en zijn verlosserscomplex.

Volgens Anonymous manipuleert Musk de instabiele koersen van cryptomunten om zichzelf te verrijken. Dat Musk beweert de wereld te willen redden en vooruit helpen, noemen ze een pertinente leugen. Tesla kondigde in mei aan dat het toch geen bitcoins accepteert omdat Musk vindt dat het genereren van de munten veel stroom kost en daardoor slecht is voor het milieu. Maar Tesla moest volgens de hackers afstand doen van de bitcoins omdat het anders geen overheidssubsidies meer zou ontvangen. Het collectief wil de wereld erop wijzen dat Musk geen enkel bezwaar heeft tegen het installeren van dictatoriale regimes in de landen waar de grondstoffen worden gedolven die zijn bedrijven nodig hebben, en waar bovendien kinderen worden uitgebuit. Wat voor Musk een spel is – volgens de hackers – voor anderen harde realiteit en verwoest levens.

Wat Anonymous van plan is met Musk, is nog niet geweten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More