Haalde Meus grap uit met taart?

Het gebeurt niet zo vaak dat ik naar de kooklessen van Meus kijk. Misschien ligt het aan mij, maar telkens ik per ongeluk op een aflevering van Dagelijkse Kost bots, is Jeroen een soep aan het maken.

Niets verkeerds met en aan soep. We zijn hier grote fans van soep en aangezien ik de kookpotten en pannen mag manipuleren, probeer ik elke dag verse soep te maken. En laat ons eerlijk zijn: daar is niets moeilijks aan. Je kan natuurlijk zoals Anja Yelles de soep laten aanbranden, maar als je geen melk in die soep doet, is zelfs die kans extreem klein.

Dus Meus soep te zien maken, al is het een culinaire versie met geroosterde Parmaham en geraspte Parmezaan, is niet echt aan mij besteed. In die periode maak ik liever zelf een mooie portie soep.

Voor een keer heb ik gisterenavond laat een aflevering gezien waarin Jeroen geen soep, maar een koffiemoussetaart met croutons van peperkoek maakt. Dat is niet zo eenvoudig. Voor patisserie moet je talent hebben, en dat heb ik niet. Ik heb ook geen opleiding zoals Meus.

Ik vond het al vreemd dat hij op een bepaald moment de suiker willekeurig toevoegde aan het eigeel om de ruban te maken. Ik weet dat je bij patisserie exact moet wegen en dat is overigens een van de redenen waarom ik niet graag taarten maak. Ik weeg nooit iets af. Sterker: ik heb zelfs geen keukenweegschaal.

Nog een raar element: volgens Meus zit er in oploskoffie cafeïne, maar dat is doorgaans niet het geval en dat komt door het productieproces. Meus is natuurlijk geen chemicus zoals Herwig Van Hove wel is. Herwig zou dat allemaal haarfijn uitleggen en ondertussen een goede fles wijn soldaat maken.

De kers op de taart kwam er op het einde toen Meus de koffiemoussetaart versierde met ‘croutons van peperkoek’. Croutons zijn kleine stukjes van een groter geheel. Meus maakte zijn croutons wel erg groot. En dan de finale: een hele berg van die hompen peperkoek op de sierlijke moussetaart. Zou Meus er voor het eerst een grap ingestoken hebben en wacht hij tot iemand zijn grap ontdekt. We steken hier alvast onze vinger op. Smakelijk!

Oordeel hier zelf maar. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More