Haalde El Kaouakibi de mosterd bij Verhofstadt?

Binnen Open Vld blijft het dossier rond Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi etteren. Het Antwerpse parket opende al een onderzoek naar de aanpak rond haar vzw Let’s Go Urban en het kluwen aan persoonlijke vennootschappen die daaraan factureerden.

In het partijbureau gisteren kreeg ze volgens Newsmonkey ruime steun, maar achter de schermen zijn er wel kritische vragen. Zo duikt het verhaal volgens Newsmonkey op dat ze 50.000 euro partijgeld bedong, om “haar politieke opstart te helpen ondersteunen”. De voormalige partijtop bevestigt die transactie. Uiteindelijk factureerde El Kaouakibi dus aan haar eigen partij, na een conflict over dat geld.

Het verhaal doet denken aan de ‘lening’ van toenmalig penningmeester Leo Goovaerts van de liberalen. Goovaerts leende ten persoonlijke titel aan Guy Verhofstadt omgerekend eveneens 50.000 euro in 1988. Verhofstadt zag dat als een gift, maar zo zag Goovaerts het uiteraard niet.

In zijn boek Wat ik zag was ontnuchterend brengt Goovaerts het verhaal van zijn intrede in de VLD (nu: Open VLD) als de man die over de partijfinanciën waakt tot wat hij zelf “zijn eliminatie” noemt. Goovaerts vertelt dat hij in oktober 1988 Guy Verhofstadt, die veel geld had gestoken in verkiezingscampagnes, uit zijn hachelijke positie redde door hem een lening van 2 miljoen frank (50.000 euro) toe te staan. Daarover is tot op vandaag een dispuut tussen beiden aan de gang. De ene beweert dat het om een gift gaat, de andere houdt vol dat het een lening was.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More