“Haal ze uit hun huis, weg bij hun gezin, en zet ze op hotel in quarantaine”

Grensoverschrijdende voorstellen om de grenzen te sluiten.

Als je een straffe mening zoekt, moet je bij decaan geneeskunde en huisarts Dirk Devroey zijn. Met het Chinees model als inspiratiebron, pleit hij voor het isoleren van mensen die besmet zijn, of die van het buitenland komen. Doel is om het land te beschermen tegen de zeer besmettelijke Britse variant. Daarvoor zijn alle middelen goed?

“Als je de grenzen beter zou controleren – of in het beste geval sluiten – kan je het virus beter beheersen dan wanneer er elke dag opnieuw misschien duizend mensen binnenkomen met opnieuw het virus bij zich”, aldus Devroey gisteren in ‘Terzake’. Hij zegt “verbijsterd” te zijn dat de grenzen sluiten – met bijvoorbeeld hotelquarantaine – volgens de politiek in ons land niet zou kunnen. Hij vraagt zich af of het niet kan of dat men het niet wil.

De dokter ziet in een hotelquarantaine alleen maar voordelen. In de eerste plaats werkt het zeer ontradend, omdat je wel eens twee keer gaat nadenken voor je op reis gaat, als je weet dat je bij terugkeer twee weken in quarantaine in een hotel moet. Vervolgens is het volgens Devroey zeer efficiënt omdat je binnen je eigen bubbel blijft. Hij pleit er voor om het systeem ook toe te passen voor mensen die gewoon besmet zijn.

Mensen moeten uit het gezin worden weggehaald omdat de meeste besmettingen binnen het gezin gebeuren. “Haal hen uit hun huis, bij hun gezin weg, en zet hen op hotel in quarantaine.”

En wie gaat er dan de hond eten geven?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More