Gwendolyn Rutten laat mysterieuze corona-patiënt opsluiten

“Het kreupel creatuur van Aarschot.”

Een geheimzinnige Duitser doolt al enkele dagen rond in onze Vlaamse steden. Hij mankt, heeft een opvallende hoofdwonde, zuipt teveel en valt mensen lastig in de Duitse taal. Genoeg om hem als een ‘zonderling’ te omschrijven. Vorige week werd hij door de NMBS in het station Aarschot in die hoedanigheid uit de trein gezet. Niet veel later werd hij door de politie opgepakt omdat hij een assistentiewoning was binnengedrongen. De vrolijke sangerknab mocht mee met de combi wegens landloperij: dronken, geen geld op zak, geen inkomen en geen identiteitsdocumenten.

Meteen na zijn arrestatie voelde de ‘hunchback van Aarschot’ zich onwel en werd hij naar Gasthuisberg gebracht, waar hij de boel op stelten zetten en er vrijwel onmiddellijk door de politie weer werd weggehaald. Hij werd in een cel gegooid. Totdat bleek dat de Duitser positief had getest op corona. Op dat punt neemt burgemeester Gwendolyn Rutten de zaak over. Die besloot om hem in een plaatselijk driesterrenhotel te stoppen, met bewaking.

“Aangezien de man niet aangehouden was, kon hij maximum 24 uur vastgehouden worden. Hij zou dus sowieso op straat belanden. We wilden absoluut vermijden dat die man opnieuw zou ronddolen en daarbij mensen zou besmetten”, zegt Rutten in ‘Het Laatste Nieuws’. Een uitlevering naar Duitsland was onmogelijk omdat de Duitse autoriteiten niet wilden meewerken wegens besmettingsgevaar. “We konden hem niet laten lopen en riskeren dat hij op de trein in het gezicht van iemands kind, vrouw of moeder zou gaan hoesten.”

Drie teams van telkens twee agenten houden hem nu dag en nacht in de gaten in zijn hotelkamer. Tussen 7 en 23 uur moeten de de agenten – opgelegd van hogerhand – minstens één keer per uur zijn kamer binnengaan. Tussen 23 en 7 uur moeten ze dat zelfs minstens twee keer per uur doen. Zij moeten vervolgens in een soort van dagboek bijhouden wat ze hebben vastgesteld. Dat wordt ongetwijfeld een bestseller.

De trein is inderdaad altijd een beetje reizen is.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More