Gwendolyn Rutten is politiek dood

Maar ze heeft het zelf nog niet helemaal door.

Dat is de scherpe conclusie van een Noël Slangen in het VRT programma ‘De Afspraak’. Samen met Walter Zinzen maakt hij er een heldere analyse van de politieke situatie.  Dat het politiek gesproken, afgelopen is met Rutten, merk je volgens Slangen aan het feit dat ze zo op het partnership met de Mr blijft hameren. Hij wijst er op dat de Vlaamse Liberalen de MR, in de zeer recente geschiedenis tot tweemaal toe in de steek hebben gelaten. In Brussel zijn ze zonder de MR in de regering gestapt en bij de Marrakesh-crisis sloot Rutten voor Charles Michel de weg af om verder te kunnen gaan. In de politiek vergeet men zoiets niet, aldus Slangen. Hij gelooft de lachende gezichten en familiale omarmingen tussen MR en Open Vld dan ook niet en denkt dat de relatie niet zo goed is als men wil laten uitschijnen.

Walter Zinzen van zijn kant vraagt zich af of de drie traditionele partijen Sp.a, CD&V en Open Vld nog wel echt kunnen geloven in een toekomst voor hun partij. Verkiezing na verkiezing krijgen ze slaag en toch komen ze elke keer weer af met het cliché dat ze moeten luisteren naar de basis. “Maar waar zijn de ideeën, waar zijn de programma’s, waar is datgene waar je mensen enthousiast mee krijgt”, vraagt Zinzen zich af. Waarop Slangen de conclusie maakt: “Partijen zijn vooral met zichzelf en hun eigen structuren bezig, terwijl de kiezer gewoon wil kunnen kiezen tussen een aantal duidelijke projecten. Het probleem is dat Sp.a, Open Vld en CD&V geen duidelijk project meer hebben.”

Over duidelijk gesproken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More