Gwendolyn Rutten heeft een idee voor nieuwe belastingen

“Duurzaam financieren.”

‘Duurzaam’ is wellicht het woord dat het meest misbruikt wordt door Vlaamse politici. Een hol begrip dat moet bewijzen dat je als politieker ‘politiek correct’ bent. In het woord duurzaam zit het woord ‘duur’, en daar komt het – op het einde van de rit – vrijwel altijd op neer.

Gwendolyn Rutten komt in een interview met ‘De Morgen’ met het idee om een taks te heffen op elke online transactie. Zij noemt het een nieuwe bronheffing: minder dan 0,01 procent. “Door het immense volume lopen de inkomsten dan snel binnen”, aldus Rutten. “In ruil voor die nieuwe digitale taks kan de belasting op arbeid snel naar beneden.”

Militant Rutten – zoals ze zichzelf benoemde bij haar aftreden als voorzitster – wil het liberalisme ook opnieuw uitvinden. “Zeker na een coronajaar waar onze vrijheden noodgedwongen fors werden ingeperkt.” In liberalisme zit het woord ‘liber’ (vrijheid) en daar werd inderdaad behoorlijk mee geprutst het afgelopen jaar.

Is onze premier dan toch niet van dezelfde partij als Rutten?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More