Guy Verhofstadt waarschuwt ons voor zichzelf

“De Europese Commissie heeft veel te laat ingegrepen.”

De krant ‘De Zondag’ is 20 jaar geworden en vroeg zich daarom af hoe het met de premier van toen, Guy Verhofstadt zou zijn. Het is algemeen bekend dat het ten tijde van Verhofstadt best goed ging met ons land. We soupeerden simpelweg alles op. Sneu voor wie erna kwam, maar tegen die tijd had Verhofstadt zijn tent opgeslagen in Europa. Daar werd hij dé grote voorvechter van een verenigd Europa.

Ook vandaag pleit hij in ‘De zondag’ voor een gezamenlijk Europees gezondheidsbeleid, maar (bijna) in dezelfde zin legt hij uit dat een verenigd Europa niet werkt. Hij maakt zich zorgen over het vaccinatiecertificaat van de Europese Commissie en noemt de Europese vaccinatiestrategie een “fiasco”. De contracten die Europa afsloot met de farmaceutische bedrijven bevatten geen clausule waarin bepaald wordt dat een Europese producent pas coronavaccins mag exporteren nadat die eerst een bepaald aantal dosissen aan Europa heeft geleverd. “De Amerikanen en de Britten hebben die strenge bepalingen wél laten opnemen in hun contracten. Dat is waarom zij sneller kunnen vaccineren”, aldus Verhofstadt. “Het feit dat elk Europees contract met farmaceutische bedrijven nog eens wordt opgedeeld in 27 nationale contracten, maakt het voor de farma makkelijker om verplichtingen niet na te komen.”

Waarom zouden we dan alweer moeten kiezen voor Europa?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More