Gunther Levi krijgt geen haar van ‘Familie’

Romeo, oh Romeo!

Vijf jaar geleden kreeg Gunther Levi in Turkije een een haarimplantatie, vooraan. Zijn alter ego, Peter Van den Bossche, liep toen enkele maanden in ‘Familie’ rond met een vreemd kapsel. Gunther is naar zeggen zeggen nog altijd heel content, maar achteraan kijkt de Familie-kijker op kale plekken.

In ‘Dag Allemaal’ vertelt Levi dat hij wel voor een tweede transplantatie wil gaan, maar dat ze daar bij ‘Familie’ niet zo scheutig op zijn. Een soap wordt niet chronologisch gedraaid. Decors en locaties bepalen wanneer scènes worden opgenomen. De ene week is het – bijvoorbeeld – in het café ‘Jan en Alleman’, een paar weken later bij Peter thuis. Alle scènes van één locatie worden na elkaar gedraaid gedraaid, het maakt niet uit of die op mekaar volgen, of van dezelfde aflevering zijn. Van tekst veranderen is nu eenmaal minder kostelijk dan verhuizen van decor.

Voor een transplantatie zou Gunther zijn hoofd weer helemaal kaal moeten scheren en dat brengt de ‘continuïteit’ in gevaar. Het is nogal ongeloofwaardig om een personage zonder haar thuis te zien vertrekken, om een half uur later met stoppels van een centimeter een ‘Bommake’ te zien drinken in het café.

Njet dus. Nu ja een Romeo zonder haar klinkt hetzelfde.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More