Gucci België hield goed stand in 2020

De vennootschap Gucci Belgium kon in coronajaar 2020 winst maken. De winst was zelfs bijna even groot als in 2019.

De omzet nam wel een duik(je) maar aangezien de kosten beperkt werden, bleef er ruim een kwart miljoen euro over eind 2020.

Gucci Belgium NV wordt aangehouden door Kering SA. Gucci is een Italiaans modebedrijf. Het is in 1921 opgericht door Guccio Gucci (1881–1953) in Florence. Het is sinds 2004 volledig in handen van het Franse luxe merken conglomeraat Kering. De hoofddesigner is Alessandro Michele.

Gucci is vaak een prooi geweest voor het Franse concern Louis Vuitton Moët Hennessy, maar Gucci heeft hier meerdere malen aan kunnen ontsnappen. Zo werd de Gucci Group een beursgenoteerd bedrijf in 1995, genoteerd aan Euronext Amsterdam (primair) en aan de New York Stock Exchange. In 1996 gaf het bedrijf nog meer aandelen uit, om te voorkomen dat het een goedkope prooi werd voor overnamekandidaten. Uiteindelijk werd het concern in 2004 door middel van een vriendelijk bod, overgenomen door Pinault-Printemps-Redoute (PPR) en sinds eind 2004 is Gucci niet langer meer een beursgenoteerd bedrijf, maar een volledig onderdeel van PPR, later hernoemd tot Kering.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More