Grootste luchtvaartmysterie ooit: vliegtuig landt 35 jaar na opstijgen met 92 skeletten aan boord

Het onderzoek naar vlucht MH370 is afgerond, al heeft dat eigenlijk niet veel opgeleverd. De vlucht die op 8 maart 2014 verdween, zal dus een mysterie blijven. En over luchtvaartmysteries gesproken: dat van SF513 was nog een beetje straffer…

Vandaag werd het eindrapport over vlucht MH370 gepresenteerd. Een vlucht die op 8 maart 2014 van Kuala Lumpor naar Peking gaat. Een uur na vertrek lijkt het vliegtuig plots terug te keren naar Maleisië, waarna het koers zet richting Indische Oceaan. Daarna: niks meer.

Er zijn heel wat theorieën over wat er gebeurd kan zijn, maar geen uitsluitsels. Bijzonder pijnlijk voor de nabestaanden. En een mysterie. Maar voor het grootste luchtvaartmysterie ooit, gaan we even terug naar 1954.

De commerciële vlucht 513 van Santiago Flight – een vliegtuigmaatschappij die inmiddels failliet is en die vloog onder TWA – vertrekt in Duitsland op 4 september 1954 en zet koers richting Brazilië. Wanneer het toestel boven de Atlantische Oceaan hangt, meer bepaald ter hoogte van de Bermudadriehoek, wordt plots alle contact verbroken. Het vliegtuig arriveert ook niet in Brazilië en een grootse zoekactie wordt opgezet. Vier jaar later heeft men nog steeds niet het minste teruggevonden van SF513. Ze zijn ervan overtuigd dat het toestel onderweg panne kreeg, neerstortte en ergens diep op de bodem van de oceaan ligt. Dieper dan men in die tijd kijken kan.

Op 12 oktober 1989, 35 jaar later dus, schrikken de mensen in de verkeerstoren van Porto Alegre in Brazilië zich een hoge hoed. Zonder enig contact gemaakt te hebben, en zonder zichtbaar geweest te zijn op de radar, landt er daar plots een eigenaardig vliegtuig. Het toestel komt tot stilstand op de landingsbaan en vervolgens gebeurt er niks. Er gaan geen deuren open, de motoren van het vliegtuig blijven draaien.

Hulpdiensten snellen ter plaatse. Aan boord treffen ze 88 passagiers en 4 bemanningsleden aan. Die zitten netjes op hun stoel. Alleen: het zijn skeletten geworden. Het skelet van de piloot, kapitein Miguel Victor Cury, heeft de stuurknuppel zelfs nog vast. Al snel wordt duidelijk dat het om vlucht SF513 gaat.

Uiteraard rijzen er heel wat vragen. Waar heeft het vliegtuig gedurende 35 jaar uitgehangen? Hoe krijgt een skelet zo’n toestel aan de grond gezet? Het vliegtuig was immers niet uitgerust met een automatische piloot. Dat bestond in 1954 nog niet.

Tal van overheidsagenten worden op de zaak gezet, maar die moeten antwoorden schuldig blijven. Ze roepen zelfs de hulp in van een paranormale onderzoeker. Die kan maar één verklaring bedenken: “Het gaat hier om een tijdverschuiving. Dat vliegtuig en de bemanning zijn door de tijd gereisd”. Daarna werd het onderzoek afgesloten, de autoriteiten lieten zoveel mogelijk bewijsmateriaal over het gebeurde verdwijnen. Daarmee was Dr. Celso Atello, de paranormale onderzoeker, het niet eens: “Wat moet er nu voor het publiek verborgen worden? Waarom mag dit niet geweten zijn?”, vroeg die zich af.

Precies omdat het meeste bewijsmateriaal ‘verdween’, zijn sommige mensen ervan overtuigd dat het een hoax is. Maar aan de andere kant: er zijn tal van mensen die het hele verhaal bevestigden, omdat ze het met hun eigen ogen zagen. Luchtvaartpersoneel, hulpdiensten, toenmalige onderzoekers: noem maar op. Zelfs autoriteiten zouden in 1989 bevestigd hebben dat er een vliegtuig vol skeletten was geland.

Hoax of niet? Wij weten het niet. Wij waren er niet bij. Wat wel vaststaat: boven de Bermudadriehoek zijn er al tal van eigenaardige dingen gebeurd, gemeld en gezien. Verplaatsingen in de tijd inclusief…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More