Groot nieuws: Marc Van Ranst laat zich vrijwillig inenten

“Het AstraZeneca-vaccin is een zeer veilig en doeltreffend vaccin.”

Met deze geruststellende woorden meldde Marc Van Ranst op Twitter dat hij zich als viroloog en gezondheidswerker deze namiddag in het Vaccinatiecentrum in Willebroek zou laten inspuiten met het AstraZeneca vaccin. Van Ranst draagt daarmee bij aan de campagne die bedoeld is om iedereen ervan te overtuigen dat er met de vaccins niets aan de hand is. Nuja, als ze geleverd worden, want niet alleen het product krijgt kritiek ook de beloofde leveringen kunnen ze niet waarmaken.

In de media spreekt men van ‘aanvankelijk’ verwarrende communicatie die het imago van het AstraZeneca vaccin aan diggelen heeft geslagen. Nja, de mensen zijn het beu zeker om avond na avond de wildste voorspellingen van wetenschappelijke nerds te slikken? “Eigen schuld dikke bult”, heet zoiets in niet-wetenschappelijke termen.

Het Oxford-vaccin (AstraZeneca) werd in twijfel getrokken omdat er onvoldoende bewijs is dat het vaccin even goed zou beschermen bij 55-plussers als bij jongeren. Bovendien kregen we ‘aanvankelijk’ te horen dat het slechts voor een goede 60 procent beschermen zou bieden, maar ook dat hebben de knappe koppen ondertussen bijgesteld naar 90 tot 100 procent. Ten minste, je kan in het slechtste geval nog ziek worden, maar er niet van dood gaan. Vandaar de 100 procent. Het zou kunnen dat die cijfers ondertussen zijn bijgesteld.

Hoe dan ook, nu de ‘medioor’ Van Ranst (56) zich laat prikken, is alle ongerustheid bij de bevolking wellicht weggenomen.

De mirakels zijn de wereld nog niet uit. Nog voor we dit bericht konden posten, meldde AstraZeneca aan de NOS dat het 180.000 vaccins dan toch zoals beloofd op tijd aan Europa zullen leveren. Een mooie plotwending in een cynische soap.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More