Groot-Brittannië wil in juni alle maatregelen afschaffen

Aantal overlijdens met 70 procent gedaald in een maand.

Boris Johnson heeft gezegd dat er een grote kans bestaat dat in juni de maatschappij weer volledig open mag. In het land van de Britse variant daalde het aantal overlijdens in één maand met 70 procent, tot 17 per dag. Meer dan 38 miljoen Britten leven momenteel in zones die zo goed als Covid-vrij zijn. Dat zijn zones waar men de laatste week minder dan 3 nieuwe besmettingen telde.

In het totaal zijn er in Groot-Brittannië de laatste 24 uur nog 2.685 besmettingen geteld op een bevolking van 67 miljoen. Een analyse van ‘The Times’ toont aan dat in 4.819 zones van de 6.800 er minder dan twee covid-registraties waren per week.

Met die cijfers hoopt het parlement het land op 21 juni weer volledig te kunnen openen. Het gevolg is dat de Britten nu al systematisch alle maatregelen afbouwen en deze zomer weer welkom zijn op de zonnige stranden van Europa.

“De kans bestaat dat er een nieuwe golf aankomt”, zei Boris Johnson. “Maar we hebben het vaccin zodanig ‘uitgerold’, dat de ‘vestingwerken’ meer dan voldoende zullen zijn.” Het is duidelijk dat de Britten het zich niet betreuren dat ze met de brexit van het logge Europa verlost zijn, waar ze kibbelen over een stoel voor von der Leyen, maar niet in staat blijken een écht vaccinatieprogramma af te werken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More