Groene minister schopt schandaal met benzineslurpende vierwieler

Officieel rijdt ze uiteraard met een elektrische auto…

Klimaathypocrieten: je hebt ze in alle landen. In ons eigen land is het beste voorbeeld misschien wel koning Filip. Die reisde twee jaar geleden met de trein naar Luxemburg. Persfotografen vanuit alle hoeken van Europa waren uitgenodigd, om te vereeuwigen hoe groen Flupperd wel was. Om daar vervolgens… te gaan rondtuffen met een oldtimer waar de benzine met emmers doorheen stroomt. En maar privéreisjes maken met een militair vliegtuig…

Maar goed, genoeg over Filip, over naar Duitsland nu. Daar hebben ze Ursula Nonnemacher, minister van Volksgezondheid en lid van ‘die Grünen’.

Ursula heeft voor haar verplaatsingen over de weg een Audi e-tron ter beschikking. Een elektrische auto dus. Ursula verkettert immers, zoals het de groenen betaamt, auto’s die op aardsap rijden.

Maar… toen de minister voor een of ander evenement naar Ravensbrück moest, arriveerde ze daar per benzineslurpende Volkswagen Passat. Tuurlijk werd ze daardoor aan de tand gevoeld, maar Ursula had reeds een antwoord klaar: “Ik had schrik dat ik met de elektrische auto niet over en weer zou geraken.”

Da’s natuurlijk het heikele punt van zo’n EV: de actieradius. Maar de gemiddelde Duitser kan ook een stukje rekenen. De actieradius van een Audi e-tron bedraagt op papier 400 kilometer. In de praktijk schiet daar nog ongeveer 320 kilometer van over. Ursula moest slechts 230 kilometer bollen.

Ze is momenteel dan ook kop van jut bij onze oosterburen: haar groene (mond)masker is aan diggelen gevallen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More