Groen wil meer hoofddoeken in scholen

Da’s natuurlijk al lang geen staatsgeheim meer, maar nu hebben ze nog eens een reden aangegrepen om er een decreet over te maken.

Het fenomeen ‘hoofddoek’ heeft al voor heel wat verhitte discussies gezorgd. Op sommige scholen zien ze de hoofddoek, net als andere religieuze tekens, liever niet. Een Leuvense rechter is het daar echter niet mee eens: “Er zijn geen omstandigheden die een hoofddoekenverbod rechtvaardigen. Dat geldt zowel specifiek, voor die lokale middelbare school in Leuven, als voor het algemene verbod van het gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse overheid”, klonk het tegenover Belga.

Bij N-VA zijn ze niet zo blij met die uitspraak. Zij zouden namelijk graag een hoofddoekenverbod op scholen willen. Maar er zijn ook partijen waarbij ze het nu uitjubelen.

Bij Groen bijvoorbeeld. Zij maakten van de gelegenheid gebruik om een decreet in te dienen om het algemeen hoofddoekenverbod te schrappen en alleen een tijdelijk verbod mogelijk te maken bij dwang of problemen. “Is enige juiste piste”, aldus Elisabeth Meuleman op Twitter.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More