Griet Vanhees: “Van Ranst veegt er als eerste zijn voeten aan”

Marc Van Ranst veegt er vierkant zijn voeten aan, en Griet Vanhees vindt dat ‘om te janken’.

Wat al ongeveer een jaar lang wordt gedacht, werd nu bevestigd door een studie van WHO: voor mensen met overgewicht gaat een coronabesmetting gepaard met ernstigere symptomen, en het gros van de coronadoden waren mensen met meer dan een maatje meer.

Desondanks zijn er tijdens de coronacrisis meer obese mensen bijgekomen. Da’s op zich logisch: mensen moeten in hun kot blijven, en fitnesscentra en zwembaden blijven gesloten. Minder kunnen sporten en meer eten om de verveling tegen te gaan betekent: meer gewicht. ‘Coronakilo’s’ moet dan ook zo’n beetje het meest gebruikte woord van 2020 zijn.

En dan is er Marc Van Ranst… De viroloog doet niet aan sport, maar is verslaafd aan suiker. Soit, een wandelende, potentiële risicopatiënt dus. Toen ze in HLN las dat Marc Van Ransts assistente bijvoorbeeld pralines moet verstoppen of hij vreet ze achter mekaar op, schoot Griet Vanhees serieus uit haar pantoffel op Instagram:

“Dus… wij moeten allemaal onze best doen om alle regeltjes na te leven. Om ons alzo te beschermen tegen COVID-19. Zo veel mogelijk risico’s uitsluiten, door ons óp te sluiten. Wel, dan breekt mijne klomp als ik dit lees in de krant. Dé viroloog, die ons vertelt wat we wel en niet mogen/moeten doen, veegt er als eerste zijn voeten aan. Aan zijn ‘gezondheid’. Risicopatiënt numero uno, wegens te dik, te ongezonde levensstijl. Heeft die mens geen voorbeeldfunctie? Is het bizar dat hij geen aandacht besteedt aan de heropening van gyms en fitnesscentra? Het is duidelijk dat hij de onsportieve zelve is. Met nul respect voor zijn eigen lijf. Ik vind dit om te janken. Om te janken.”

Voor wie zich afvraagt waar bovenstaande foto van Griet Vanhees vandaan komt: van deze fotoshoot.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Griet Vanhees (@grietvanhees)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More