Grenzen toe, maar Wilmès bereidt wel lentemissie naar Griekenland voor

Er wordt al eens gesteld dat politici in een wereld leven waarin ze weinig zicht hebben op het leven van de gewone burger. Een typisch voorbeeld is de nieuwjaarsreceptie van Open VLD die wettelijk gezien waarschijnlijk niet fout was, maar qua perceptie wel helemaal scheef zat.

Een ander voorbeeld is koning Filip die de laatste dagen tientallen personen uitnodigde op zijn paleis. Wettelijk misschien in orde, maar qua signaal helemaal verkeerd. Zelfs een koninklijke medewerker deed zijn beklag bij ons.

Tot slot vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès. Zij ontmoette gisteren de minister van Buitenlandse Zaken van Griekenland Níkos Déndias. De man kwam fysiek naar Brussel. De twee ministers hebben het gehad over hun ervaringen met het beheer van de covidcrisis en de ‘grote’ Europese dossiers. De vergadering kon zeker niet via Zoom verlopen?

Tijdens die vergadering heeft België, via zijn vice-eersteminister, de steun aan zijn Europese partner in de spanningen rond het oostelijk Middellands Zeegebied opnieuw bevestigd. Recent hebben Griekenland en Turkije de dialoog om bilaterale geschillen op te lossen, hervat, wat België aanmoedigt. Dat en de recente constructieve houding van Turkije zullen het dossier volgens Wilmès wellicht positief beïnvloeden.

Tot slot was deze bijeenkomst voor België een gelegenheid om dit voorjaar een officiële missie naar Griekenland te overwegen om de bilaterale banden tussen onze landen te versterken. Dit onder voorbehoud van een gunstige evolutie van de gezondheidssituatie. Dat de Belgische grenzen vanaf vandaag dicht zijn voor niet-essentiële reizen, is allicht een detail. De reizen van politici zijn immers altijd essentieel, zelfs als ze zinloos en nutteloos zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More