Grens tussen VK en Frankrijk vanaf vandaag opnieuw open voor vrachtverkeer

“Stille Nacht, heilige Nacht” in duizenden vrachtwagencabines.

De toegang naar Frankrijk was enkele dagen geblokkeerd uit vrees voor de verspreiding van een nieuwe gemuteerde variant van het coronavirus, die vooral in Groot-Brittannië voorkomt. Daardoor strandden duizenden truckers voor de grens naar het Europese continent. Die ellende leverde wel spectaculaire beelden op. Op de tarmac van Engelse luchthaven parkeerden meer dan 2.100 vrachtwagens in afwachting van goed nieuws. Britse handelsorganisaties schatten dat in totaal zowat 4.000 vrachtwagens op dit moment wachten op toestemming om het land te verlaten.

Dinsdagavond laat hebben de Britse en Franse regering dan toch een akkoord gesloten over het openen van de grens. De haven van het Britse Dover ging daarna weer open voor uitgaand verkeer naar Frankrijk. Geblokkeerde vrachtwagenchauffeurs mogen het Verenigd Koninkrijk verlaten, mits een negatieve coronatest. Maar de kans is groot dat velen van hen ‘Stille Nacht, heilige Nacht’ in de cabine van hun vrachtwagen zullen moeten zingen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More