Greg Van Avermaet: “Ik leef nog”

Oorlogje tussen de nieuwe en de oude garde.

Net nu we Mathieu van der Poel aardig begonnen te vinden om wille van zijn supertalent, komt er een venijnig trekje naar boven. In ‘Het Nieuwsblad’ merkte hij op dat “Van Avermaet een probleem heeft om zich aan te passen aan de nieuwe generatie die van ver durft aan te vallen, geweldig explosief is en ook nog een aantal kilometer zeer hard kan rijden.” Dat is meer dan een behoorlijke sneer naar een groot kampioen.

Het was uiteraard zeer merkwaardig dat Van Avermaet in de Strade Bianche plots moest lossen en als het ware stilstond. Volgens hemzelf was het geen hongerklop, noch een gevolg van te weinig of foute training. Hij voelde zich de hele dag goed en ineens ging het licht uit. “De enige mogelijke verklaring die ik kan geven, is dat ik even over mijn toeren ben geweest, waardoor mijn benen helemaal verzuurden en ik even moest herstellen”, aldus Greg in ‘Het nieuwsblad’. Maar of dat de reden was… Soms zoek je naar een antwoord, maar vind je het niet.”

De sneer van van der Poel probeert hij te negeren. Je kan geen koers winnen zonder ze eerst te rijden en iedereen krijgt kansen, iedereen heeft goede en slechte dagen. Het is niet zo dat er nog maar drie renners in koers zijn voor de grote klassiekers die eraan komen. Als dat zo zou zijn dan moeten er volgens Van Avermaet slechts drie renners (dan bedoelt hij Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe) aan de start verschijnen. En dat is: flauwekul.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More