Greenpeace Belgium sloot 2020 af met winst ondanks corona

Greenpeace ship the Arctic Sunrise in an ice landscape at the southern extent of the Arctic ice pack, Greenland Sea, East Coast of Greenland.

Greenpeace Belgium kon vorig jaar winst maken. De inkomsten bedroegen dat jaar 10.808.243 euro. Dat is een stijging met 7,1% ten opzichte van 2019.

Dat komt volgens de ngo door een sterke toename van legaten helemaal aan het eind van het jaar (800 K€ voorzien en 1,1 M€ gerealiseerd) en ook uit een stijging bij de grote donateurs van 150 K€ begroot naar 215 K€ gerealiseerd.

Het resultaat bedroeg vorig jaar 124.582 €, in vergelijking met -807 921 € in 2019.

Het positieve resultaat is volgens de ngo te verklaren door een daling van de loonlast, de belangrijkste begrotingspost van de organisatie (deeltijdse werkloosheid als gevolg van de gezondheidscrisis) en door een behoud van de inkomsten dankzij een relatief gering verloop van het aantal regelmatige donateurs ondanks de crisis en dankzij het vermogen van de dienst Fundraising om zijn activiteiten van werving op straat om te zetten in telemarketing in combinatie met een toename bij de legaten en grote donateurs.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More