Gratis software beslist of je foto mooi genoeg is voor sociale media

Likes zijn de digitale drugs van de 21ste eeuw.

Zelfs nu in vakantiemodus lijkt de grootste zorg van de gemiddelde Belg het aantal duimpjes omhoog te zijn op bepaalde kiekjes tijdens jouw verblijf buitenshuis.

Je hebt net een foto genomen, maar twijfelt of die wel voldoende likes zal halen op de social media? Tja, dat kan, want smaken verschillen nu eenmaal. Tijd om dan de hulp van een objectief iemand in te roepen. Die ‘iemand’ is een door Russische ontwikkelaars ‘getraind’ neuraal netwerk, dat naar foto’s kijkt zoals wij mensen naar foto’s kijken. Everypixel Aesthetics kan haast niet simpeler zijn, want je sleept een foto in een browservenster en na heel even wachten krijgt je de uitslag.

Het oordeel wordt geveld op basis van kleur, contrast, scherpte en onderwerp. Is jouw foto 99,9 procent correct in de ogen van de artificiële intelligentie, tijd om op te scheppen op Facebook. Haal je maar een score van amper 0,1%… dan toch best in de toekomst eerst de lensdop van het fototoestel halen.

Dat de software echt niemand, maar dan ook niemand discrimineert, bewijst onderstaande foto. Ai…

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More