AFGELOPEN! Gratis naar ‘70 jaar Porsche’ met P-magazine

Het inmiddels zeventig jaar geleden dat Ferry Porsche in zijn kleine atelier in het Oostenrijkse Gmünd een bolide in elkaar knutselde, en dat moet gevierd worden.

In 1938 ontwierp Ferdinand Porsche de eerste Volkswagen. Voor zoonlief Ferry mocht het wat sportiever zijn.

Tien jaar later, in zijn kleine atelier in het Oostenrijkse Gmünd knutselde hij zo hard aan een Volkswagen Kever, tot hij uiteindelijk een heel andere auto kreeg. De eerste Porsche was geboren. Dat vertelde Ferry er zelf ooit over in een interview: “Ik keek overal om me heen, maar ik vond nergens de auto van mijn dromen. En dus heb ik hem zelf maar gebouwd!”

Inmiddels zijn we zeventig jaar later en bouwt Porsche nog altijd knappe sportwagens. En ook wel SUV’s met een sportief kantje.

In Autoworld Brussel zal van 14 december 2018 tot 27 januari 2019 de tentoonstelling ‘70 jaar Porsche’ lopen. Er zullen Porsche 356’s tentoongesteld staan in originele, niet-gerestaureerde staat. Ook modellen als de 911, 914, 924, het prototype van de 928, 944 en de 968 zullen er staan, evenals moderne modellen als de Boxster en de Cayenne.

Voorts zullen er voormalige racers van het merk te zien zijn, en er zal zelfs een zone ‘Street Legal’ zijn. Daar zullen racewagens te bewonderen zijn die nog net op de openbare weg toegelaten worden.

De moeite dus om te bezoeken voor iedere autoliefhebber, een must voor de Porsche-liefhebber.

Een toegangsticket kost tien euro voor volwassenen. Studenten, senioren en kinderen mogen goedkoper binnen.

Sommige mensen mogen zelfs gratis en voor niks binnen. We hebben namelijk drie duotickets kunnen bemachtigen. En genereus als we zijn, geven we die ook weer weg. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is antwoorden op deze drie vragen:

– Hoe heette het eerste productiemodel van Porsche?
– Met welk type Porsche verongelukte acteur James Dean in 1955? (Tip: het antwoord vind je elders op onze site)
– Schiftingsvraag: hoeveel correcte antwoorden zullen wij vòòr 16 november om 12 uur ‘s middags ontvangen hebben?

Stuur je antwoorden voor die datum naar info@p-magazine.be met als onderwerp ‘70 jaar Porsche’ en ga dankzij P-magazine gratis en voor niks!

1

Image 1 of 9

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More