Gouverneur sterft na coronaprik

De officiële doodsoorzaak? Corona.

De gouverneur van Davao Del Sur (Filipijnen), Douglas Cagas, liet vorig jaar al weten dat, ‘van zodra er een vaccin op de markt komt, wil ik één van de eersten zijn die er een krijgt’. Bij de eersten was hij niet, want op de eilendengroep kreeg alle zorgpersoneel prioriteit.

Daarna waren de senioren aan de beurt, en daar behoorde Cagas met zijn gezegende leeftijd van 77 lentes wel toe. Toen-ie op 16 mei zijn Sinovac-prik kreeg, was er heel wat pers aanwezig. Cagas was dan ook een populaire gouverneur, die begaan was met zijn volk.

Enkele dagen later werd de man ziek, en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Wat er precies met hem mankeerde, werd niet gecommuniceerd.

Begin juni ging het verhaal op social media de ronde, dat Cagas overleden zou zijn na complicaties door het vaccin. De familie van Cagas weerlegde dit. Volgens hen was de gouverneur aan de beterhand en zou hij weldra het hospitaal weer mogen verlaten. Wat de gouverneur precies mankeerde, werd nog steeds niet meegedeeld.

Vanochtend maakte de familie het trieste nieuws bekend dat Douglas Cagas is overleden aan de complicaties van COVID-19, al fluisteren ‘complottheoristen’ dat-ie allicht het loodje legde omwille van complicaties veroorzaakt door het vaccin.

(Foto: Sherwin Cesar)
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More