Golden Earring zal geen concerten meer geven (video)

George Kooymans is ziek.

Gisteren lekte het nieuws uit dat gitarist en oprichter van de legendarische rockband Golden Earring, George Kooymans (72) lijdt aan de progressieve spierziekte ALS. De andere bandleden, zanger Barry Hay, drummer Cesar Zuiderwijk en bassist Rinus Gerritsen hadden et nieuws stil gehouden, maar wisten als van eind vorig jaar dat het lot van hun band bezegeld is door de ziekte van George. Hij is onder behandeling in het universitair ziekenhuis in Leuven.

“We hebben altijd gezegd dat we zouden doorgaan tot een van ons zou omvallen”, zegt Hay. “Dat George dan de eerste is, had ik niet verwacht. Kooymans was altijd de taaiste van ons vier. Je filosofeert daar wel eens over: wie gaat er als eerste? Dan stond hij altijd achteraan in het rijtje. Het is klote, we hadden liever een afscheidstournee gepland, maar dit is helaas wat het is. Ons laatste optreden blijkt in 2019 in Ahoy te zijn geweest. Dat was een mooie show met familie en vrienden erbij, maar we hadden het liever anders gezien.”

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More