Goedele Liekens wil nieuwe regels voor seks

In België start de seksuele meerderjarigheid momenteel op 16 jaar. Seksuele handelingen met of tussen minderjarigen jonger dan zestien, zelfs met wederzijdse toestemming, zijn dus in principe strafbaar.

Kamerlid Goedele Liekens (Open VLD) vraagt zich af of die 16 jaar nog beantwoordt aan de maatschappelijke realiteit. Liekens heeft dan ook een wetsvoorstel ingediend. Zij en haar partijgenoten wijzen erop dat jongeren alsmaar vroeger beginnen te experimenteren met seksualiteit, niet alleen met leeftijdsgenoten, maar vaak ook met oudere partners.

De indieners van het wetsvoorstel stellen voor om seksuele contacten tussen jongeren tussen 14 en 16 jaar niet langer per definitie als strafbaar te beschouwen. Om deze jongeren te beschermen staan zij echter niet toe dat er tussen beide seksuele partners een leeftijdsverschil bestaat van meer dan vijf jaar. Over het wetsvoorstel wordt volgende week in de Commissie Justitie van De Kamer passioneel gedebatteerd.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More