Goed slecht nieuws: de Britse variant wordt dominant

‘Wat als…’

Uit een nieuwe Britse studie zou blijken dat de Britse variant niet zozeer een hogere virale lading heeft, maar langer in ons lichaam blijft. We zijn na een jaar van ‘variëren’ in beweringen, bevindingen en doemberichten al wel wat gewoon. Vandaag is het al Britse variant wat de corona-klok slaat. De grote redder des vaderlands – gouverneur van West-Vlamingen Carl Decaluwé (CD&V) – laat alvast meer grenscontroles uitvoeren omdat in het Franse Duinkerke de Britse variant zou hebben toegeslagen. Precieze cijfers worden niet meegedeeld, maar het doembeeld van patiënten die naar andere ziekenhuizen worden vervoerd, moet als motivatie voor deze draconische maatregel voldoende zijn.

Ondertussen zou de Britse variant terrein winnen en reeds voor 35 procent van de besmettingen verantwoordelijk zijn. Professor epidemiologie, Pierre Van Damme zwaait waarschuwend met de nieuwe Britse studie die het heeft over de langere aanwezigheid van het virus in ons lichaam en wil dat GEMS adviseert om de quarantaine te verlengen. Tegelijk noemt hij de opmars van het Britse virus goed nieuws. De bestaande vaccins zouden zeer effectief zijn tegen deze variant. Wanneer die dominant wordt, krijgt de Braziliaanse variant geen kans, de variant waartegen de vaccins (mogelijk) minder effectief zouden zijn.

Het is – zoals gewoonlijk – allemaal in de erg voorwaardelijke wijs.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More