Goed nieuws: eerste nederlaag voor ‘Dancing Dimi’ in Premier League darts

Dimitri van den Bergh gaat als tweede in de stand de pauze in.

Hoezo goed nieuws dat hij verliest? Wel, omdat Vlamingen op hun best zijn als underdog. Dimitri van den Bergh weet wat hem te doen staat op 19 april: van zich afbijten met de kracht van de Flanderien. Sinds de Gulden Sporenslag weten we dat Vlamingen op hun best zijn, wanneer de overmacht het grootst is.

Na twee zeges en evenveel draws ging onze 26-jarige landgenoot onderuit tegen José de Sousa (PDC-14). Het werd 3-7. Dimitri raakte niet op dreef tegen een De Sousa die verduiveld sterk stond te gooien. Het werd zowaar 1-5. En ook dat feit is positief. Dimitri won dan wel niet, maar hij knokte zichzelf terug in de wedstrijd tot een 3-5. ‘Mentale weerbaarheid’ heet zoiets. En laat het nu precies dat zijn, wat Dimitri nodig heeft om te werken naar 19 april wanneer de wedstrijden hervat worden. Niet de vederlichte lauweren van iemand die op de eerste plaats staat, maar de koppige drang om jezelf te (her)bewijzen.

Op 19 april neemt Van den Bergh het in de zesde ronde op tegen Clayton. En ja, die staat op nummer één. So What!? Nadien volgen Rob Cross, Gary Anderson en James Wade. Daarna de eindoverwinning.

bron: VTM
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More