God gaat klagen bij de Raad van State

“Ons Kerstmis is heilig.”

Het is niet meer dan een vage herinnering. Uit volle borst “Stille Nacht Heilige Nacht” meezingen in de middernachtmis. Het kan en mag allemaal niet meer, geen god die daar wat aan kan veranderen. Of zou de Raad van State toch oren hebben naar de spirituele nood van de gelovigen?

In ‘Het Nieuwsblad’ lezen we dat een groep katholieke priesters opnieuw naar de Raad van State is gestapt tegen de beperkingen op misvieringen. Zij hopen dat ze deze week op Kerstmis toch volwaardig de mis zullen kunnen opdragen. Eerder deze maand kregen ze van de Raad een njet. Of beter, het was toegestaan om een misviering te organiseren met 15 personen. In sommige parochies halen ze zoveel volk niet eens.

Nu goed, in tijden van crisis willen mensen zich al een keer tot god richten. We mogen dat psychologisch schouderklopje niet onderschatten. “In mijn kerk, de grootste van het land met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter, mogen maar 15 mensen binnen. Normaal gezien zijn er ­ 700 gelovigen”, zegt de pastoor van de basiliek van Koekelberg in ‘Het Nieuwsblad’. “Ik denk dat politici niet goed weten wat er nu aan het gebeuren is. Vorige week is een meisje van 16 jaar dat naar de mis kwam, uit het leven gestapt. Ze was niet de eerste.”

Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More