Gloednieuwe VW Golf lekt per abuis vroegtijdig op het web (foto’s)

12.528

Iemand is niet helemaal voorzichtig geweest…

Toen de Volkswagen Golf in 1974 op de markt kwam als opvolger voor de Kever, werd het onmiddellijk een succes. De auto was zo populair dat Volkswagen daardoor zelfs onterecht ‘de uitvinder van de hatchback’ genoemd werd. Onterecht, want merken als Renault en Simca hadden er eerder al op de markt gebracht. Strikt genomen zou je zelfs kunnen stellen dat de Citroën Traction Avant Commerciale uit 1938 ‘s werelds eerste hatchback was.

Maar goed, terug naar de Golf. Wel, die bestaat inmiddels dus al 45 jaar en de zevende generatie ervan loopt zo’n beetje op zijn laatste benen banden. Volgende maand zal de Golf 8 aan de wereld voorgesteld worden.

Maar inmiddels is Volkswagen die entree natuurlijk al druk aan het voorbereiden. Zo werd er al een reclamespot mee opgenomen. Die opname gebeurde dan wel op een voor die gelegenheid ontoegankelijk gemaakt stukje grondgebied, maar toch wist iemand wat clandestiene plaatjes te schieten en die op zijn Instagram te zetten.

Lang hebben die foto’s niet op Instagram gestaan, en dat was natuurlijk te verwachten. Niet moeilijk dus dat sommigen zo voorzienend waren screenshots te nemen, waardoor we nu allemaal weten hoe de nieuwe Golf 8 eruit ziet.

1

Picture 1 of 3

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur