Gloednieuwe uitvinding geeft je sixpack terwijl je ligt te slapen

Wil je graag een afgetraind lijf, maar heb je geen tijd of zin om geregeld te sporten? Dan is er nu een oplossing.

Slimme Amerikaanse koppen hebben iets uitgevonden, wat ze de EMSculpt noemen. Het stuurt elektromagnetische golven naar je lichaam, die op hun beurt samentrekkingen van de spieren veroorzaken. Je kan dus spieren kweken terwijl je lekker lui voor de tv ligt, of in dromenland vertoeft.

Klinkt de mooi om waar te zijn, niet? Toch blijkt het nog te werken ook. De machine werd getest op tweeëntwintig mensen die zo goed als niet bewegen en (daardoor) te maken hadden met overgewicht. Hadden, want gemiddeld verloren ze al na vier sessies zo’n twintig procent lichaamsvet. Hun spiermassa was tegelijk met vijftien procent toegenomen.

Dokter Ryan Neinstein, één van de mannen die mee aan de ontwikkeling van de machine hielp, ziet er het nut wel van in: “Binnen de twee weken zou je hetzelfde resultaat kunnen halen als na een jaar geregeld fitnessen. De machine is niet bedoeld om trainen te vervangen. Maar ze komt wel van pas bij mensen die een drukke baan hebben en geen tijd om urenlang in de fitness door te brengen. Het is de bedoeling dat je nog steeds gezond eet en nog steeds beweegt, maar de machine kan je wel naar een volgend niveau brengen. Dat is iets dat niet voor iedereen is weggelegd.”

De machine werd inmiddels goedgekeurd door de Us Food & Drug Administration en is dus klaar om in massa geproduceerd te worden. Wie er één wil, moet er wel 2.600 euro voor over hebben. Voor dat geld heb je toch ook al aardig wat jaren een fitnessabonnement…

1

Image 1 of 2

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More