Gevaccineerde personen kunnen toch nog besmettelijk zijn

Het virus zal nog een hele lange tijd onder de bevolking blijven.

Het staat nu al vast dat niet iedereen bereid is om zich te laten vaccineren. Veel mensen vertrouwen het zaakje niet. Zelfs dokters staan argwanend tegenover de goednieuwsshow van de farmabedrijven. Uit een recente enquête zou 37 procent van de Limburgse huisartsen zichzelf niet willen vaccineren. Dat wil zeggen dat de groepsimmuniteit niet meer is dan een droom en dat het coronavirus nog heel lang onder ons zal zijn.

Maar er is meer. “We weten nog niet echt of het vaccin ons gaat beschermen tegen de besmetting. Misschien kunnen we toch nog drager zijn van het virus en geen symptomen ontwikkelen. Dat is potentieel een risico”, aldus Steven Van Gucht. “Zolang dat niet duidelijk is, moeten we ervan uitgaan dat het mogelijk is dat ook na vaccinatie mensen nog steeds in quarantaine moeten worden geplaatst. Zeker wanneer die mensen in contact komen met iemand die een verhoogd risico heeft op complicaties.”

Dus?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More