Gestroomlijnd Veritas kon bedrijfswinst maken in moeilijk coronajaar

De webshop deed het zeer goed: de omzet verdrievoudigde...

De NV Veritas heeft de cijfers voor het laatste boekjaar neergelegd. Dat boekjaar liep van 1 februari 2020 tot 31 januari van dit jaar.

In dat moeilijke coronajaar daalde de winst van ruim 6,5 miljoen euro naar iets meer dan 800.000 euro.

Toch zou dat een vertekend beeld kunnen geven aangezien de bedrijfswinst vorig jaar positief was. In het boekjaar daarvoor werd nog bedrijfsverlies geleden en werd het resultaat positief beïnvloed door de financiële opbrensten.

De NV zelf is tevreden met het resultaat. “Er is een trendbreuk met een positief bedrijfsresultaat van 1,1 mio EUR, tegenover -0,4 mio EUR in het jaar daarvoor ondanks de impact van de Corona crisis. Dit positieve bedrijfsresultaat komt vooral door het onder controle houden van de kosten naar aanleiding van het omzetverlies door lockdowns in 2020 en er werd gebruik gemaakt van overheidsmaatregelen (tijdelijke werkloosheid).”

De omzet van het boekjaar bedraagt 72,4 mio EUR (excl. BTW) of -12,6% tegenover 2019. De omzetdaling door de lockdowns werd deels gecompenseerd door een omzetgroei in het creatieve assortiment waar Veritas marktleider is en door een verdrievoudiging van de omzet in de Veritas webshop.

Veritas kwam in handen van CIM Capital, Erwin Van Osta (via Tradespot) en Walter Van Gastel (via VGM Invest).

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More