Gertje is in één klap 50 miljoen euro rijker

Vic Swerts (Soudal) en Frank Donck (3D Investors) kopen kwart van de aandelen van Studio 100.

Studio 100 stond te koop, ten minste voor een deel. Wie het juiste bod deed, kon zich voor 25 procent inkopen in het Vlaamse Disney-huis. De huidige aandeelhouders wilden een deel van hun aandelen cashen en begonnen in de herfst van vorig jaar een zoektocht naar een vierde ‘baas’. Tot nu toe was de groep in handen van drie aandeelhouders: de oprichters Gert verhulst en Hans Bourlon die elks 33,6 procent bezaten en de private-equitypoot van BNP Parisbas Fortis die goed was voor 32,5 procent.

Er was meteen interesse in de oproep van het huis van de grote mediasuccessen. Meer dan 10 kandidaten meldden zich aan, waarvan er een zestal overbleven uit zowel binnen-als buitenland.

Vandaag werd de knoop doorgehakt. Vic Swerts – oprichter van siliconenbedrijf Soudal – koopt zich in voor 17 procent en Frank Donck van 3D Investors neemt 8 procent voor zijn rekening. Daarmee laten ze Marc Coucke en investeringsmaatschappij Gimv achter zich. Swerts krijgt er ook een zitje voor in de raad van bestuur van Studio 100.

Hoeveel het tweetal precies heeft opgehoest, is niet bekend. Wellicht gaat het over zo’n 125 à 150 miljoen euro. De waarde van de hele groep wordt nu geschat op 500 tot 600 miljoen euro.

Niet slecht voor een bedrijf dat begon met een jongen en een hond. Die jongen – Gert Verhulst – is met de overname nu een 42 à 50 miljoen euro  rijker.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More