Gerechtelijk onderzoek naar Dries Van Langenhove afgerond en overgemaakt aan raadkamer

“Niets in dit dossier kan mij ten laste worden gelegd.”

Op zijn Facebookpagina reageert Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) bijzonder fel op het nieuws dat het gerechtelijk onderzoek rond de Pano-reportage Schild & Vrienden is afgerond. Op 5 september 2018 zond de VRT een reportage uit over de vereniging Schild &Vrienden. Die toonde aan dat in geheime chatgroepen van Schild & Vrienden racistische en antisemitische berichten gedeeld werden en maakte van Dries Van Langenhove – nu Kamerlid verkozen op een lijst van Vlaams Belang – een bekend figuur.

Het parket startte een onderzoek en ging daarbij bijzonder grondig te werk. Het deed op meerdere plaatsen huiszoekingen. “Absurde geldverspilling”, volgens Van Langenhove. “Het proces over mijn reputatie is jammer genoeg al in de media gevoerd, maar ik wacht nu al jaren op een écht proces voor de rechtbank. Ik heb van in het begin duidelijk gezegd dat ik niets verkeerd heb gedaan en dat alle aantijgingen die in de Pano-reportage over mij werden gemaakt vals zijn.
”

Het parket heeft het dossier nu overgemaakt aan de Gentse raadkamer. Die zal daarna uitmaken of Dries Van Langenhove en andere verdachten zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Van Langenhove eindigt nogal episch in zijn Facebook-brief:

“Ik zeg het in ieder geval nu al klaar en duidelijk: niets zal mij tegenhouden. Geen laster, geen leugens, geen tegenwerking, geen bedreigingen, en ook geen gefabriceerd politiek proces. Laat dus maar komen. De media mogen mij proberen beschuldigen, het gerecht mag mij proberen veroordelen, het volk zal mij vrijspreken.”

– Reactie Dries Van Langenhove op doorverwijzing Parket –

Het proces over mijn reputatie is jammer genoeg al in de…

Geplaatst door Dries Van Langenhove op Woensdag 9 december 2020

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More