Gerecht kraakt ‘onkraakbare’ berichten van SKY ECC van drugsdealers en valt op ruim 200 plaatsen binnen

Op meer dan 200 plaatsen zijn agenten vanaf 5 uur vandaag binnengevallen, bevestigt Eric Van Duyse van het federaal parket. Op veel plaatsen gingen volgens sommige bronnen eerst agenten van de speciale eenheden naar binnen alvorens speurders van de federale gerechtelijke politie aan hun huiszoeking konden beginnen.

Alles wordt gecoördineerd door een Mechelse onderzoeksrechter, maar de actie is zo omvangrijk dat het commando op het terrein zowel vanuit Brussel als vanuit Antwerpen wordt gevoerd.

De huiszoekingen kwamen er volgens een bron nadat de onkraakbare SKY ECC communicatie tussen de leden van de drugsbendes werd gekraakt. Hierdoor konden parket en gerechtelijke politie meevolgen met de criminelen.

Er wordt vooral gezocht naar drugsdealers (cocaïne), maar ook de personen die hun activiteiten faciliteren, zoals informanten en witwassers.

Het federaal parket communiceert later op de dag, maar nu al is duidelijk dat al meerdere verdachten zijn meegenomen voor verhoor.

Deze actie is volgens speurders niet alleen een van de grootste in zijn soort, er ging ook twee jaar speurwerk aan vooraf. Onder meer de communicatie tussen de verschillende verdachten werd al een tijd gevolgd om alle takken van het netwerk goed in kaart te kunnen brengen.

Speurders zijn er van overtuigd dat ze de drugswereld in ons land vandaag een zware klap hebben toegediend.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More