Gemuteerd coronavirus ontdekt in Groot-Brittannië

“Virussen muteren constant.”

De grootse bezorgdheid van de wetenschappers is dat het coronavirus zodanig zal muteren dat de vaccins die nu ontwikkeld zijn, straks niet meer zullen werken. De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft in het Parlement meegedeeld dat er een nieuwe variant van het coronavirus is ontdekt in het Verenigd Koninkrijk. De mutatie zou op 60 verschillende locaties gemeld zijn. Het zou gaan om “meer dan 1.000 gevallen”.

Het is niet duidelijk of de variant een ernstigere vorm van het bestaande virus zou zijn, al zou die wel makkelijker overdraagbaar zijn.

Virussen muteren constant en het is niet de eerste keer dat er een melding is van een mutatie van Covid-19. Tot nu toe blijven de mutaties beperkt en is het nog niet te vergelijken met het gewone griepvirus waarvoor we ons elk jaar opnieuw moeten laten inenten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zou op de hoogte gebracht zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More