Gemuteerd Brits virus zorgt voor paniek

WHO volgt de situatie op de voet.

Nederland laat tot 1 januari geen vliegverkeer meer toe vanuit het Verenigd Koninkrijk en Boris Johnson kondigt een nieuwe lockdown aan voor Londen en het zuidoosten van Engeland. “Kerstmis kan niet doorgaan zoals gepland”, zei Johnson in zijn toespraak tot de natie. Eerder deze week meldde Johnson dat er in zijn land een nieuwe variant van het virus circuleert die 70 procent besmettelijker zou zijn dan het ‘klassieke’ coronavirus. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat de nieuwe variant van SARS-CoV-2 dodelijker zou zijn of minder goed te voorkomen is met de nieuwe vaccins.

Marc Van Ranst maakt zich niet ongerust. ”Virussen muteren constant, wij zijn vooral bezorgd om de stijgende cijfers in ons land”, aldus Van Ranst. “We zagen de voorbije maanden 4 gevallen in ons labo.”  

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) staat in nauw contact met het Verenigd Koninkrijk over de verspreiding van de nieuwe variant van het coronavirus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More