Gemeente promoot omstreden moskee

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) start de procedure om de erkenning van de zogenoemde groene moskee in Houthalen-Helchteren (Yesil Camii) op te heffen. Dat betekent nog niet automatisch dat de moskee de erkenning ook effectief zal verliezen.

Wat wel zeker is, is dat de gemeente de discutabele moskee actief promoot. Op de website toerismehouthalen-helchteren.be wordt de Turkse moskee wel erg positief voorgesteld. De website werd gecreëerd in opdracht van de gemeente Houthalen-Helchteren.

Op de website: “Twintig meter hoog is de minaret van de Groene Moskee, die op één dag is gebouwd. Een minaret hoort bij een moskee, zoals een toren bij de kerk. De Turkse gemeenschap ziet het als een symbool van hun ontmoetingsplaats voor gebed, culturele en educatieve activiteiten.” In Zwitserland geldt sinds een referendum in 2009 wel een grondwettelijk verbod op het bouwen van minaretten.

Nog op die website: “Het mooie interieur met prachtige preekstoelen en een sierlijk betegelde nis die naar het oosten (Mekka) is gericht, verwijst naar de oriëntaalse kunst.”
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More