Geluksprofessor Annemans deelt filmpje van anti-vaxxer (video)

Lieven Annemans ondermijnt volgens collega’s zijn eigen geloofwaardigheid.

In een niet zo ver verleden werd gezondheidseconoom Lieven Annemans door zijn collega’s professoren als het ware gelyncht en al een incompetente pummel gedeporteerd uit het adviesorgaan Celeval. Achtenswaardige wetenschappers zoals Marc Van Ranst en Geert Moenberghs noemden hem toen “misdadig, zielig, onverantwoord, dom en gevaarlijk”. Annemans vroeg al maanden aandacht voor de mentale impact van het coronavirus, maar was een luis in de pels van Celeval. Exit Annemans dus.

Maar nauwelijks is hij uit de picture, of hij ligt alweer onder vuur. Wetenschapsfilosoof Maarten Boudry haalt Annemans onderuit op Twitter, post enkele screenschots uit een filmpje van Pierre Capel, die Annemans op zijn Facebook-profiel heeft gedeeld en zegt: “Wat kon Lieven Annemans nog méér doen om zijn wetenschappelijke geloofwaardigheid onderuit te halen? Niet veel, behalve dit natuurlijk: anti-vaxx propaganda verspreiden met levensgevaarlijke desinformatie en complotonzin.

Pierre Capel getuigde als expert in de rechtszaak van de Nederlandse actiegroep Viruswaarheid tegen de avondklok. In het filmpje zegt Capel dat het natuurlijke immuunsysteem bij de meesten volstaat als bescherming. Ook stelt hij een behandeling voor met het antimalariamiddel hydroxychloroquine. Een methode die ondertussen achterhaald is. Annemans deelt bovendien op zijn timeline een pleidooi van de advocaat Michael Verstraeten, die zegt dat de coronamaatregelen “geen impact” hebben.

Je mag een mening hebben, maar alleen de juiste.

Dit is het bewuste filmpje dat Annemans deelde op Facebook:

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More