Gelukkig woont Marc Van Ranst niet in Polen, want…

Van Ranst in de clinch met Royal Antwerp FC.

Dat Marc Van Ranst geen voetballiefhebber is, is een understatement. Zijn gevoelens voor voetballers leunen aan tegen een vorm van haat, die hij nog net onder controle weet te houden. Gisteren werd bekend dat Frank Vercauteren de nieuwe coach wordt van de ‘Great Old’. Voorzitter Paul Gheyens wilde uitpakken met deze ‘vangst’ en liet de Franky met een privéjet van Rusland komen. Dit tot groot ongenoegen van de baas van België, Marc Van Ranst. Die vuurde meteen enkele salvo’s af op Twitter, het medium dat hij – net als zijn grote voorbeeld Donald Trump – bezigt om zijn mening bekend te maken.

“Meneer Vercauteren verbleef meer dan 48 uur in Rusland. Rusland is een rode zone. Een quarantaine van 7 dagen, met testing op d1 en d7 is verplicht, ook voor trainers. Naar het werk gaan op dag 2 is geen goed signaal naar onze bevolking”, schrijft vlijtige Marc. Jawel: “onze bevolking”!

Nu goed. De club van ‘t stad vond dat ze van de viroloog geen strafstudie verdiende, ging in de verdediging en meldde dat Vercauteren op 2 januari negatief is getest en dat hij een zakelijke reis maakte naar België.” Je weet wel, één van die achterpoortjes die toelaten dat je toch mag reizen. “Hij verblijft verder tot nader orde in quarantaine. Alles in volledig overleg met de Pro League.” Waarop de Marc: “Prima. Toen ik een uurtje geleden met de ProLeague telefoneerde was dit nog allemaal niet in orde.”

Gelukkig dat de professor het land controleert en beschermt. Nochtans maakte Marc gisteren in ‘De Afspraak’ zich niet al te druk over het falen in Zaventem, waar reizigers door de politiecontroles met honderden bij mekaar stonden te wachten. “Zo één moment is onfortuinlijk, dat is spijtig, dat mag niet, maar zoiets helpt de boel niet om zeep”, klonk het toen.

Vreemd. Maar goed, gelukkig woont Van Ranst niet in Polen. De autoriteiten hadden daar besloten om medisch personeel eerst te vaccineren, maar bij een ziekenhuis in Warschau kregen ook allerlei prominente figuren, waaronder acteurs en zangers, alvast een prik.

Kwestie van prioriteiten?

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More