Geluidsopname van de ontmoeting tussen Bart De Pauw en VRT gelekt aan VTM

“Ik had écht wel schrik dat het over hele erge dingen ging.”

Vanavond brengt ‘Telefacts NU’ een – nu al – controversiële uitzending over de zaak-De Pauw. Daarin mag niet alleen zijn vrouw – Ines De Vos – haar versie van de feiten komen geven, maar komt ook een in het geheim opgenomen geluidsopname aan bod. Een pareltje van infotainment dat flirt met de wet.

“’Telefacts Nu’ maakt drie jaar na het uitbreken van de zaak De Pauw de balans op”, zegt journalist Thomas Van Hemeledonck. Hij noemt het “de ultieme reconstructie”. Het klinkt als een verrechtvaardiging wanneer hij erbij vermeld dat VTM geen kant kiest, geen oordeel velt en dat alle partijen om een reactie zijn gevraagd. Je kan je de vraag stellen welke partij er voordeel haalt uit deze televisieshow. Er is niet alleen een “gesloten enveloppe”, er is ook een “geheime tape”. Daarmee is het 1-1 tussen VRT en De Pauw.

Het lijkt alleen nog om de centen te gaan en niet om de klacht van de vrouwen. “Ik kom hier over als een predator. Dat kan je geen dertig jaar doen. Dat gaat niet. Daar moeten meer sporen van zijn”, dat zijn de eerste woorden die Bart De Pauw spreekt op de bewuste tape van het gesprek tussen de VRT en hemzelf. ‘Het Laatste Nieuws’ brengt vandaag de eerste fragmenten van de gelekte tapes en zal zaterdag het volledige gesprek (de relevante passages) publiceren.

Volgens VTM / Het Laatste Nieuws / De Pauw is er in dat bewuste gesprek nooit over pornografische sms’en gesproken. Dat zou blijken uit de bijna één uur durende opname van de ontmoeting tussen Bart De Pauw, zijn advocaat Michaël Verhaeghe en drie sleutelfiguren bij de VRT. Volgens de televisiemakers is de tape belangrijk “omdat de zaken die gezegd werden, en de zaken die niet gezegd werden, en de zaken die erna in de media werden verklaard geleid hebben tot een gerechtelijk onderzoek tegen Bart De Pauw, waarin hij verdacht wordt van ‘stalking’ en ‘elektronische belaging’, en tot een klacht van Bart De Pauw tegen de VRT waarin hij een schadevergoeding eist voor de manier waarop de samenwerking beëindigd werd. “

Advocaat Verhaeghe: “Zijn dat scènes waar ze bepaalde zaken moesten doen? Kan je dat verduidelijken?”

VRT-medewerker 2: “Ja, dat waren ­bepaalde scènes waar ze zaken moesten doen.”

De Pauw: (verbaasd) “En die ík ­opnieuw wou doen?”

VRT-medewerker 2: “Die jij opnieuw wou doen, ja.”

Vanavond meer in ‘Telefacts NU’. Ten minste als er geen juridische stappen worden ondernomen door het parket en/of de VRT en de uitzending vooralsnog niet mag worden uitgezonden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More