Geliefd en duur, maar waar blijft het succes ?

Wie overleeft de 5 op 24 bij Anderlecht?

Geen enkele trainer zou deze resultaten overleven, behalve Vincent Kompany. Ook al draagt Kompany de verantwoordelijkheid, hij is gewoon niet te ontslagen. Kompany wordt nog altijd op handen gedragen door de fans. Ook al blijft de coach zeuren om in ‘the process’ te geloven, Anderlecht bakt er gewoon niets van.

Als Anderlecht door Beerschot uit de beker zou worden gewipt en het zondag niet wint van Waasland-Beveren, dan zal er wellicht een kop moeten rollen.

Dat zal niet Kompany zijn, wegens te populair en te duur. En het zal ook niet eigenaar Marc Coucke zijn die het plan bedacht om Kompany naar Paars-Wit te halen.

Dus dalen we af op de ladder van de hiërarchie. De volgende in het rijtje is dan algemeen manager Michael Verschueren. Hij neemt de dagelijkse leiding van de club op zich en wordt vooral verweten dat hij nog altijd geen vlotscorende spits heeft weten te strikken. Voor sommigen zou hij meer marketeer dan voetbalmanager zijn en laat hij door een gebrek aan ervaring zich de kaas van het brood eten door de concurrentie. Maar, Michael heeft aandelen in de club, dus is ook hij buiten de gevarenzone.

Dalen we verder af, dan belanden we bij Frank Arnesen, waarvan velen zich afvragen wat hij nog doet bij Anderlecht. Wel, Arnesen is voornamelijk bezig met scouting en jeugdwerking en met een wedde van 1 miljoen, valt hij ook af als slachtoffer.

Blijft er nog één kop over: Simon Davies. Ook al is hij de rechterhand van Kompany op training, de kans dat zijn hoofd rolt bij slechte cijfers volgen is reëel.

Maar zal Anderlecht er beter van worden ?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More