Gelden coronamaatregelen niet voor Europese Commissie?

Vrijdag 15 januari reist Commissievoorzitster Ursula von der Leyen naar Lissabon (Portugal) ter gelegenheid van het Portugese voorzitterschap van de Raad. De reis is voorzien volgens de officiële agenda van de Europese Commissie. Von der Leyen reist zelfs niet alleen. Ze zal in het bonte gezelschap zijn van diverse andere leden volgens die agenda.

De geplande reis naar Portugal is hoogst merkwaardig. Portugal wordt op dit ogenblik immers zeer zwaar getroffen door de coronacrisis. Het land zit uiteraard in code rood. Reizen worden dus ten zeerste afgeraden door de Belgische autoriteiten en de autoriteiten van dat land verbieden zelfs niet-essentiële reizen vanuit België.

Een quarantaine en COVID-test zijn ook verplicht bij terugkeer in België na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, behalve voor enkele uitzonderingscategorieën.

De autoriteiten – op Belgisch en Europees niveau – en de virologen raden vandaag aan om zoveel mogelijk digitaal te werken om de coronacrisis zo snel als mogelijk onder controle te krijgen. Elk menselijk contact is immers een potentieel risico. Door dergelijke reizen kunnen ook gemuteerde virussen geïmporteerd worden naar België. Vraag is dan waarom de leiders van de Europese Unie (EU) niet het goede voorbeeld kunnen geven…Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More