Geld verdienen met drugs? Het kan legaal!

Hoe de aandelenmarkt de drugsproducenten heeft ontdekt

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

En nee, je hoeft geen Louis Vitton-petje te dragen, of met gierende banden door Borgerhout te scheuren. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone of computer. En wat geld om te investeren.

Twee weken geleden schreven we (hier) al over hét nieuwe fenomeen op de beurs: r/Wallstreetbets. 

Wallstreetbets (WSB) is een onderdeel van Reddit, het grootste internetforum ter wereld. Tot enkele maanden geleden kwamen daar enkele honderdduizenden mensen samen, om er in discussie te gaan over de aandelenmarkt. 

Toen het grote publiek echter te weten kwam dat hier wel degelijk goede informatie, en dus ook geld te rapen viel, ontplofte de subreddit. Terwijl we dit schrijven zitten er al meer dan 9.1 miljoen (!) mensen op het forum.

Meme investing

Die gigantische toestroom aan nieuw privékapitaal heeft ervoor gezorgd dat WSB een speler werd om rekening mee te houden.
Vooral de opkomst van het ‘meme investing’, investeren in bepaalde aandelen als grap, is een evolutie waar de gevestigde waarden in Wall Street geen rekening mee hadden gehouden.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More