Geld van Nationale Loterij via Jambon naar Koerdisch Instituut

Een deel van de winst van de Nationale Loterij wordt verdeeld over de Vlaamse Gemeenschap in uitvoering van artikel 62bis van de Financieringswet. Verschillende sectoren, waaronder cultuur, maken er gebruik van.

Vlaams parlementslid Stephanie D’Hose (Open VLD) stelde hierover onlangs een schriftelijke vraag aan bevoegd minister van Cultuur Jambon. Deze laatste in een schriftelijk antwoord: “In 2020 heb ik in het kader van de lottomiddelen 450.544 euro ontvangen om te besteden. Na herverdelingen van uitzonderlijk onderbenutte middelen heb ik eenmalig in totaal 1.473.070 euro kunnen besteden.”

In het antwoord van Jambon vinden we de lijst met alle ontvangers van dat geld. Het Leuvense Bamm! kreeg 50.000 euro startkapitaal voor Copper. Visit Brussels kreeg eveneens 50.000 euro. Het Koerdisch Instituut kreeg voor het netwerk voor lokaal actief burgerschap Netlab 57.500 euro van Jambon.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More