“Geheimzinnige ‘derde partij’ houdt cruciale info achter over vlucht MH370”

Hoewel het dossier over de verdwenen vlucht inmiddels werd afgesloten, zijn Franse speurders nog steeds op zoek naar de waarheid. En ze menen wat ontdekt te hebben…

8 maart 2014, 0u41: vlucht MH370 van Malaysia Airlines stijgt op in Kaula Lumpur en zet koers richting Peking. Een uur later weerklinkt deze boodschap van de piloot door het vliegtuig. “Good night Malaysian three seven zero.” Drie minuten later verdwijnt het toestel van de radar, om nooit meer op te duiken. Vlucht MH370 verdwijnt, samen met de 239 passagiers aan boord.

Onlangs werd het dossier afgesloten wegens ‘niet op te lossen’, maar in Frankrijk zijn speurders nog steeds bezig.

Ghyslain Wattrelos, een Fransman die zijn vrouw en twee kinderen verloor op de bewuste vlucht, werd op de hoogte gehouden door de Gendarmarie Air Transport, die de zaak niet lossen. De speurders ontdekten namelijk nogal wat eigenaardigheden in het dossier.

Aan boord van het vliegtuig was namelijk een luchtvaartspecialist, die net onder de Satcom-module van het toestel zat en die de technische kennis had om de communicatiesystemen van het vliegtuig te hacken, om vervolgens de rest van de route te maskeren.

De Franse speurneuzen zouden ook een geheimzinnige ‘derde identiteit’ geïdentificeerd hebben, die weleens over informatie over de route van het vliegtuig zou kunnen beschikken. Alleen: ze moeten die ‘derde partij’ nog te pakken krijgen. En de Verenigde Staten schijnen daarin niet echt mee te willen werken. “Het essentiële spoor zijn de Inmarsat-gegevens,” klinkt het, “die zijn of verkeerd, of gehackt. Maar ze zijn wel essentieel om het traject van het vliegtuig beter te begrijpen.”

Wie of wat die ‘derde partij’ is, hebben de Franse onderzoekers niet gezegd. Maar Ghyslain Wattrelos heeft wel een vermoeden: iemand van SITA. SITA is het bedrijf dat de communicatietechnologie levert aan Malaysia Airlines.

Kortom: volgens de Fransen heeft iemand die allicht nog op onze aardkloot rondloopt moedwillig meegeholpen aan de verdwijning van vlucht HM370. Bovendien zou het stuk wat zijn – of haar – betrokkenheid kan aantonen, uit het dossier verdwenen zijn. Wat het mysterie alleen nog maar groter maakt.

Over de verdwenen vlucht MH370, die volgens sommigen in de jungle van Cambodja zou liggen, gaan nog steeds heel wat theorieën de ronde. Eén van de meest plausibele is, dat kapitein Zaharie Amhad Shah het toestel opzettelijk liet crashen. Maar wat is zijn motief dan?

Sommigen steken het op een onbeantwoorde liefde die hij niet kon verkroppen, en sleurde hij 239 onschuldige passagiers mee in zijn zelfmoord. De 53-jarige kapitein was tot over zijn oren verliefd op Qi Min Lan, een Maleisisch model en de helft van een tweeling. Hij zou haar bestookt hebben met honderden berichtjes, waarvan er heel wat nogal pikant waren. Qi Min Lan bleef zijn berichtjes en uitnodigingen echter negeren.

Onder enkele foto’s van Qi Min Lan, alsook een ontvangen bericht van de kapitein dat ze onlangs deelde met een Maleisische krant.

1

Image 1 of 8

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More