Geheime dienst ADIV trekt badges militairen in omdat ze naar de IJzerbedevaart gingen

“Een heksenjacht.”

Het is ondertussen duidelijk dat er een en ander rammelt in het leger. De zaak Conings heeft structurele fouten blootgelegd. Daarom besloot ADIV, de Algemene Dienst Informatie en Veiligheid, om te tonen dat ze haar op hun tanden hebben en trokken van minstens elf mensen plots de veiligheidsmachtiging in. Als motivatie geldt dat de personen een “een vermeend extreemrechts gedachtegoed” nastreven.

De liberale legervakbond VSOA steigert bij deze beslissing en spreekt van een hekenjacht. Twee militairen moesten hun badge inleveren omdat ze, naar eigen zeggen, enkele jaren geleden de IJzerbedevaart bijgewoond hebben. Meer niet.

De andere grote vakbond ACMP gaat voor vijf dossiers beroep aantekenen. “Bij een collega-militair is de badge ingetrokken omdat hij vlak na de aanslagen van 2016, toen de zenuwen gespannen stonden, iets op Facebook gepost had dat als xenofoob geïnterpreteerd zou kunnen worden”, zegt Yves Huwaert in ‘Het Nieuwsblad’.

Het lijkt erop dat ze in het leger de laatste tijd voornameijk jacht maken op zichzelf.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More